Waarom moeten bedrijven zich richten op de employee experience (EX)?

De waarde van employee experience (EX) is onmisbaar voor het succes van een organisatie. EX omvat alle aspecten van het werken in een organisatie, van het sollicitatieproces tot aan de vertrekervaring.

Het sollicitatieproces

De employee experience begint al bij het sollicitatieproces. Als een organisatie een negatief sollicitatieproces heeft, kan dit leiden tot een slechte reputatie en een gebrek aan interesse van kandidaten. Een positief sollicitatieproces kan daarentegen leiden tot meer enthousiaste en gemotiveerde werknemers.

Werk-prive balans

Een goede employee experience omvat ook een aangename werkomgeving en een goede werk-privébalans. Werknemers die in een prettige werkomgeving werken en die een goede balans hebben tussen werk en privé, zijn gemotiveerder en productiever. Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en een hogere winst voor de organisatie.

De rol van een manager in de employee experience

Een goede employee experience betekent ook dat werknemers zich gehoord en gezien voelen door hun leidinggevenden. Als werknemers het gevoel hebben dat hun mening telt en dat ze worden ondersteund door hun leidinggevenden, zullen ze zich meer betrokken voelen bij de organisatie en zullen ze meer toegewijd zijn aan hun werk. Dit kan leiden tot een hogere werktevredenheid en minder verloop van werknemers.

Behoud van medewerkers

Ten slotte is een goede employee experience van groot belang voor het behoud van werknemers. Werknemers die zich goed voelen in hun werkomgeving en die tevreden zijn met hun werk zijn minder geneigd om te vertrekken naar een andere organisatie. Dit kan leiden tot lagere verloopkosten en een hogere productiviteit van het team.

Samenvattend is de waarde van employee experience onmisbaar voor het succes van een organisatie. Een goede employee experience kan leiden tot hogere werktevredenheid, lagere verloopkosten en een hogere productiviteit. Organisaties die hun werknemers centraal stellen en die investeren in hun employee experience zullen zich onderscheiden van hun concurrenten en zullen op lange termijn succesvoller zijn.

Hoe gaat jouw organisatie om met de employee experience? Richten jullie je hier al op? Zo ja, wat is hiervan het effect? Zo nee, waarom niet?

Mocht je hulp kunnen gebruiken in het vergroten van employee experience, neem dan contact met ons op. Wij helpen organisaties hierin met plezier en vanuit ervaring! Bel met Hans Zomer op 06-51837131

Meer kennis

kotsende man

Schaarste-mindset versus Overvloed-mindset. Waar kies jij voor?

IMG_0003

Hoe krijg en houd je een groep van circa 40 mensen 4 uur lang enthousiast?

Aandacht-luisteren-en-praten-website-1080x800-664462054

Wat is het belangrijkste in een verkoopgesprek?

MeerBlijeKlanten.nl

Hans Zomer is oprichter, trainer en spreker bij MeerBlijeKlanten.nl. Met als missie zoveel mogelijk managers helpen bij het bouwen van succesvolle en klantgerichte teams. Vanuit het motto: "Buiten Winnen, is Binnen Beginnen".
10 tips voor managers en ondernemers, klantgerichtheid, teamontwikkeling
Gratis download: 10 tips voor managers en ondernemers

In dit boekje lees je 10 concrete tips die jou gaan helpen om de klantgerichtheid binnen jouw organisatie te vergroten.