Hoe selecteer je het juiste trainingsbureau?

Het selecteren van een trainingsbureau is soms een vak apart. En kan een tijdrovende klus zijn. Je wilt echter wel de juiste keuze maken voor een bureau. Hoe doe je dit? Onderstaand lees je aan de hand van een metafoor waarop je op kunt letten bij het selecteren een trainingsbureau.

We maken gebruik van het uitkiezen van een juweel uit een schatkist als metafoor. Elk juweel heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Specialisatie is als een diamant die glinstert in het licht. Zoek een trainingsbureau dat gespecialiseerd is in de specifieke training die je zoekt, net als hoe een diamant specifiek gekozen is voor een specifieke sieraad.

Ervaring is als een robijn die diepte en rijkdom uitstraalt. Kijk of het trainingsbureau een brede ervaring heeft in het geven van trainingen en of ze een goede reputatie hebben, net zoals een robijn diep rood is en een rijke geschiedenis heeft.

Flexibiliteit is als een smaragd die aanpast aan veranderende omstandigheden. Kijk of het trainingsbureau flexibel is en bereid is om de training aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie, net zoals een smaragd aanpast aan veranderende lichtomstandigheden.

Certificeringen zijn als een zirkoon die authenticiteit uitstraalt. Kijk of het trainingsbureau over de juiste certificeringen beschikt, zoals een ISO-certificering, net zoals een zirkoon authentiek is en geverifieerd is als echt.

Prijs is als een parel die waarde vertegenwoordigt. Vergelijk de prijzen van verschillende trainingsbureaus en kijk of de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit van de training, net zoals een parel waardevol is en een symbool van rijkdom vertegenwoordigt.

Evaluatie is als een turkoois die groei aangeeft. Kijk of het trainingsbureau een systeem heeft voor het evalueren van de training, zodat je kunt zien of de training effectief was en welke verbeterpunten er zijn, net zoals een turkoois groei en ontwikkeling symboliseert.

Communicatie is als een topaas die helderheid geeft. Zorg dat je een open communicatie hebt met het trainingsbureau en zorg dat je duidelijkheid hebt over de inhoud, de duur, de kosten en de verwachtingen van de training, net zoals een topaas helderheid en zuiverheid symboliseert.

Ondersteuning is als een amethist die stabiliteit biedt. Kijk of het trainingsbureau ook na de training ondersteuning biedt, zoals bijvoorbeeld follow-up sessies of coaching.

Het is belangrijk om een trainingsbureau te kiezen dat aansluit bij de specifieke behoeften van jouw organisatie en dat een goede reputatie heeft. Door de bovengenoemde factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken voor een trainingsbureau.

Hopelijk geeft bovenstaande je handvatten om een keuze te maken in het juiste trainingsbureau. Wil je eens met ons sparren of wij dit voor jou en je organisatie zijn? Bel dan met Hans Zomer op 06-51837131 of stuur een bericht via het contactformulier.

Meer kennis

kotsende man

Schaarste-mindset versus Overvloed-mindset. Waar kies jij voor?

IMG_0003

Hoe krijg en houd je een groep van circa 40 mensen 4 uur lang enthousiast?

Aandacht-luisteren-en-praten-website-1080x800-664462054

Wat is het belangrijkste in een verkoopgesprek?

MeerBlijeKlanten.nl

Hans Zomer is oprichter, trainer en spreker bij MeerBlijeKlanten.nl. Met als missie zoveel mogelijk managers helpen bij het bouwen van succesvolle en klantgerichte teams. Vanuit het motto: "Buiten Winnen, is Binnen Beginnen".
10 tips voor managers en ondernemers, klantgerichtheid, teamontwikkeling
Gratis download: 10 tips voor managers en ondernemers

In dit boekje lees je 10 concrete tips die jou gaan helpen om de klantgerichtheid binnen jouw organisatie te vergroten.